3/04/2017

Smoothie z maliną i szpinakiem

Jak dobrze rozpocząć dzień ? Moja odpowiedź brzmi zawsze tak samo, od pożywnego śniadania. Tym razem zachęcam Cię do wykorzystania listków świeżego szpinaku. Kiedyś szpinak był moją zmorą. Jako mała dziewczynka, uciekałam od " zielonej papki" na talerzu a marynarz Papaj z mojej ulubionej niegdyś bajki nie miał aż takiej siły perswazji aby zachęcić mnie do szpinaku. Ale czas minął , upodobania kulinarne się zmieniły i szpinak dominuje w mojej kuchni już od wielu lat. Tym razem prozdrowotne właściwości malin i szpinaku zamknęłam w małej buteleczce która idealnie sprawdzi się kiedy brakuje Ci dłuższej chwili na skosztowanie śniadania. Przygotuj sobie:

* garść szpinaku
* 1 banana
* 70 g malin
* 2 łyżki płatków owsianych
* 1 łyżkę wiórków kokosowych
* 1 łyżkę syropu klonowego
* 200 ml napoju sojowego z wanilią

Płatki zalej gorącą wodą i odstaw na ok 10 min aby nasiąkły wodą i były miękkie. Banana obierz , pokrój na mniejsze kawałki. Wlej mleko sojowe do blendera, dodaj resztę składników i wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2016 Prosto z mojego talerza , Blogger