5/11/2017
Omlet orkiszowy z owocami leśnymi
Moje śniadanie musi być szybkie, proste, pożywne i zdrowe. Życie w biegu nie należy do łatwych więc nie utrudniajmy sobie bardziej codziennych obowiązków. Omlet sprawdza się zawsze i tak naprawdę można przyrządzić go na wiele sposobów. Może być na słodko z owocami, konfiturą lub wytrawnie z warzywami. Inspiracji jest wiele więc zaczynamy. Dzisiaj dzień rozpoczniemy na słodko, z owocami które są już dostępne. Do przygotowania omletu potrzebujesz 10- ciu minut i odpowiednich składników:
* 3 jajka
* 3 łyżki otrębów orkiszowych
* 2 łyżki wiórków kokosowych
* 1 łyżkę syropu klonowego
* szczyptę sody oczyszczonej
* masło klarowane
* świeże owoce
Wsyp do miski otręby i wiórki kokosowe. Wbij jajka, dodaj syropu klonowego i szczyptę sody oczyszczonej i wszystko dobrze wymieszaj, Rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego na patelni, wlej zawartość miski i smaż na małym ogniu pod przykryciem z obu stron. Na gotowy omlet ułóż owoce. Jeżeli uznasz, że omlet jest zbyt mało słodki na wierzch możesz polać go dodatkową porcją syropu klonowego.
Twoje śniadanie jest gotowe, smacznego
AUTOR:
Prosto z talerza
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza