5/11/2017

Omlet orkiszowy z owocami leśnymi


Moje śniadanie musi być szybkie, proste, pożywne i zdrowe. Życie w biegu nie należy do łatwych więc nie utrudniajmy sobie bardziej codziennych obowiązków. Omlet sprawdza się zawsze i tak naprawdę można przyrządzić go na wiele sposobów. Może być na słodko z owocami, konfiturą lub wytrawnie z warzywami. Inspiracji jest wiele więc zaczynamy. Dzisiaj dzień rozpoczniemy na słodko, z owocami które są już dostępne. Do przygotowania omletu potrzebujesz 10- ciu minut i odpowiednich składników:

* 3 jajka
* 3 łyżki otrębów orkiszowych
* 2 łyżki wiórków kokosowych
* 1 łyżkę syropu klonowego
* szczyptę sody oczyszczonej
* masło klarowane
* świeże owoce

Wsyp do miski otręby i wiórki kokosowe. Wbij jajka, dodaj syropu klonowego i szczyptę sody oczyszczonej i wszystko dobrze wymieszaj, Rozgrzej niewielką ilość masła klarowanego na patelni, wlej zawartość miski i smaż na małym ogniu pod przykryciem z obu stron. Na gotowy omlet ułóż owoce. Jeżeli uznasz, że omlet jest zbyt mało słodki na wierzch możesz polać go dodatkową porcją syropu klonowego.

Twoje śniadanie jest gotowe, smacznego

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2016 Prosto z mojego talerza , Blogger