* ok. 250-300 g daktyli bez pestek * 150 g orzechów nerkowca * 70 g orzechów włoskich * 3 łyżki wiórków kokosowych * 2 solidne łyżki masła orzechowego bez dodatku soli i cukru * 2-3 łyżki siemienia * 2 łyżki naturalnego kakao bez dodatku cukru. Daktyle, orzechy, siemię i wiórki kokosowe wsyp do misy blendera i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Daktyle możesz pokroić w mniejsze kawałki, aby szybciej się zmieliły. Dodaj masło orzechowe i kakao i ponownie zmiksuj lub wymieszaj tak, aby wszystkie składniki dokładnie połączyły się ze sobą. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, przełóż masę i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu wyciągnij z blaszki papier z uformowaną masą i pokrój je w cienkie prostokąty. Batoniki przechowuj w lodówce Smacznego !
1/26/2018
Energetyczne fit batoniki
* ok. 250-300 g daktyli bez pestek * 150 g orzechów nerkowca * 70 g orzechów włoskich * 3 łyżki wiórków kokosowych * 2 solidne łyżki masła orzechowego bez dodatku soli i cukru * 2-3 łyżki siemienia * 2 łyżki naturalnego kakao bez dodatku cukru. Daktyle, orzechy, siemię i wiórki kokosowe wsyp do misy blendera i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Daktyle możesz pokroić w mniejsze kawałki, aby szybciej się zmieliły. Dodaj masło orzechowe i kakao i ponownie zmiksuj lub wymieszaj tak, aby wszystkie składniki dokładnie połączyły się ze sobą. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, przełóż masę i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu wyciągnij z blaszki papier z uformowaną masą i pokrój je w cienkie prostokąty. Batoniki przechowuj w lodówce Smacznego !
AUTOR:
Prosto z talerza
daktyle, orzechy nerkowca i masło orzechowe :3
OdpowiedzUsuńkocham to połączenie! <3
To trio jeszcze nie raz zagości na moim talerzu :) zachęcam do śledzenia kolejnych wpisów :D
OdpowiedzUsuń